Despre mine


Un blog pentru femei imperfecte


Sunt Nicoleta și am creat acest blog din pasiune pentru mișcarea de plăcere, mâncare și călătorii. Trebuie să precizez de la bun început că nu m-a pasionat mișcarea dintotdeauna. Mâncarea da. Și călătoriile. Dar sportul, dimpotrivă, l-am urât sportul aproape toată viața mea. În urmă cu câțiva ani, nu foarte mulți, nu mi-ar fi trecut prin cap că o să ajung să scriu despre experiențele mele ca sportiv amator. Însă nu doar despre experiențele mele ca sportiv amator voi scrie, ci despre tot ce ar putea transforma o femeie imperfectă în femeie fericită, sănătoasă și mulțumită de propria ei viață… în imperfecțiunea ei.

Vreau să scriu pentru și despre femeile obișnuite, normale, care cred încă în feminitate și nu au de gând să se transforme în bărbați, prin atitudine, haine, obiceiuri.
O sa afli cum am trecut de la mâncatul de foame la mâncatul de plăcere. Și cum am ajuns de la aversiunea pentru sport la dragostea pentru sport.

Într-o zi o prietenă m-a invitat să alerg cu ea, pentru că începusem să ma vait de dureri de spate din cauza statului prea mult pe scaun, la birou. Și am acceptat, având în vedere că ea era o persoană foarte dragă mie și îmi plăcea că alerga dimineața devreme. Avusese o problemă gravă de sănătate și schimbase complet modul de viață, printre altele inserase jogging-ul și mâncare cât mai sănătoasă. Mâncarea ei era gustoasă, desi nu părea deloc elaborată. Îmi plăcea ideea de a alerga, m-a prins în scurt timp, reușeam să alerg mulțumitor pentru mine și perseveram.

La câteva luni, prietena mea a fost nevoită să urmeze o a doua operație de extirpare a unei tumori cerebrale, care i-a fost fatală și a plecat să continue antrenamentele în cer. Am abandonat imediat ideea de a mai alerga, nu mi se părea deloc amuzant să alerg de una singură și m-am resemnat. Doar că într-o zi binecuvântată, m-am trezit cu gândul că prietena mea ar fi râs de mine să se prăpădească, văzându-mă atât de slabă și pierdută în spațiu și mi-ar fi zis ”Du-te frate și aleargă, simte-te bine!” În amintirea ei m-am repornit, cu mult entuziasm. Mă inspirase chiar și după ce a plecat și acest lucru merita un omagiu. Culmea, am constatat că e funny să alerg și singură și chiar merită. Mă simțeam energică, cu tonus ridicat și plină de viață.

De ce am ales să scriu despre experiențele mele de femeie imperfectă? Pentru că sunt sigură că există o grămadă de femei ca mine, speriate de bombe că se vor face de râs, că nu pot să facă față antrenamentelor, că sunt stângaci și prea în vârstă sau supraponderale sau că nu au companie cu care să facă sport sau inspirație pentru o viață abundentă dpdv al stării de bine. Vax! Toate acestea sunt scuze prostești, care mie mi-au irosit ani prețioși din viață. Nu ai nevoie decât de o intenție clară, declarată și de voință, în rest nimic.

Eu nu sunt antrenor de niciun fel, nici nu vreau să devin. Prin urmare, articolele mele sunt despre mine și despre cum trăiesc făcând sport și căutând soluții să mă simt bine cu mine însămi în fiecare zi. Nu fac doar sport. Programul meu începe la 5:30-6 am când mă apuc să studiez lucruri care țin de domeniul în care profesez. La 7 pot ieși la antrenament, la 8 termin și în jur de 9 sunt la birou. În jur de 19-19.30 ajung acasă, unde mă așteaptă treburi casnice. Pe la 21:00 sunt gata să văd un film sau să citesc ceva. În jurul orei 22-22:30 de cele mai multe ori mă duc la culcare.

Vreau să te inspir să te simți bine cu tine, să te onorezi și să te accepți așa cum ești. Nu vreau să te antrenez în nimic pentru că nu știu să fac asta nici cu mine. Și pe mine mă antrenează alții: Robert Hajnal, Andrei Roșu, Paul Avram, Florin și mă inspiră Nadia Comăneci, Cristina Neagu, Ana Maria Brânză, Andreea Raicu, Cristina Chiriac, Elena Ghica (prima femeie alpinist din România), Lizica Codreanu (muza lui Brâncuși) Roger Federer, Tibi Ușeriu, Simona Halep, Florin & gașca de sportivi amatori împătimiți, etc, etc, etc.

Vreau să transmit celor care se jenează să apară pe un stadion sau să meargă la sală că nu au niciun motiv să abandoneze ideea de a se simți bine și de a căpăta energie și vitalitate. Nu are niciun rost să te jenezi de felul în care arăți, să mănânci pe ascuns sau să te declari neîncetat la cură de slăbire. Și în niciun caz nu ai niciun motiv să nu fii preocuparea și prioritatea ta #1. Când m-am pus în capul listei priorităților personale, lumea din jurul meu a căpătat sens, iar oamenii din apropierea mea s-au simțit mai iubiți, mai apreciați, mai importanți decât înainte. Nu mă crede pe cuvânt pentru că sunt un simplu om, care spune vorbe.

Experimentează, bucură-te și amuză-te. Viața este atât de amuzantă, iar noi o trăim cu atâta seriozitate. Eu sunt alături de tine, în mine vei găsi un prieten și un sprijin atunci când luminița de la capătul tunelului e prea departe. Te apreciez și te felicit, chiar dacă nu te cunosc, încă.