Cum slăbești fără efort 15kg în 3 luni

Cum slăbești fără efort 15kg în 3 luni

Cum slăbești fără efort eventual mai multe kilograme?

Am întâlnit-o pe Tunde în 2013 și m-a impresionat pasiunea cu care vorbea despre meseria ei și despre performanța de a slăbi în timp record. Am folosit expresia"cum slăbești fără efort", chiar dacă pare contradicție în termeni. Din spusele ei, pare că nu simți că faci efort atunci când pui pasiune în ceea ce faci. Când ne-am întâlnit, mă interesă mâncarea vegana, cu focus pe dulciuri, iar ea știe să gătească prăjituri row-vegane magistrale.

Iata povestea ei despre cum slăbești fără efort 15 kg

Sper să te inspire, daca ai drept scop să pierzi kilograme și să câștigi sănătate: "Mă numesc Márton Tünde, am 26 de ani și povestea mea a început acum 10 ani când am slăbit pentru prima oară 15kg în 3 luni de zile. Recunosc îmi place să mănânc... dar atunci a fost prima oară când am zis STOP la pâinea albă, cartofi prăjiți, alte prăjeli și la dulciuri. Pe lângă acest lucru, alergăm în fiecare zi 30 minute pe stradă. Iubeam să alerg, mă simțeam bine și mai ales, vedeam rezultatele. Mi-am menținut greutatea de 52kg până în ultimu an de facultate, unde pe bază de stres am pus 12kg. Nu credeam nici o data că o să mai scap de acele kilograme nici atunci nu consumăm pâinea albă, la cartofi prăjiți, prăjeli și la dulciuri. Problema era altă, cantitatea.....Poate că și alți se întreabă, chiar în acest moment, cum naiba slăbești fără efort 15 kg? Se poate, e viabil?

Pe la vârsta de 16 ani, când mă confruntam cu excesul de kilograme, nu aș fi văzut o soluție la cum slăbești fără efort 15 kg, poate chiar mai mult. Dar am realizat că mie, de fapt, îmi păsa de mine. Așa am devenit pasinata de nutriție și de sănătate. Am vrut să aprofundez, dar nu am găsit nicio școală în Brașov și m-am hotărât să mă mut în București, unde am făcut cursul de tehnician nutriționist. Am avut ocazia să învăț cât, cum, când, ce este benefic să mănânc. La terminarea cursului, adică în cca 3 luni, slăbisem 12kg și eram, desigur, plină de viață din nou și mă simțeam excelent în pielea mea.
Cel mai important este să păstrezi stilul de viață neschimbat, după ce slăbești. Deci, vrei să afli cum slăbești fără efort 15 kg?

Suntem pe planeta această minunată oameni ca și mine, care avem arderi foarte lente și care trebuie să avem grijă mereu la ceea ce mâncăm și cât mâncăm. Sportul este un ajutor foarte important în procesul de slăbire. Dacă nu îmbini cele două activități, chiar 3 aș zice: sportul, nutritia+hidratarea și odihna, poți trăi dezamăgiri ( slăbire fără sport înseamnă piele lăsată, sport fără alimentație produce rezultate foarte greu). Și asta nu e tot. Când mi-am pus obiectivul să slăbesc, am trăit niște situații bizare: nu aveam chef de sport, îmi veneau în cap motive să mai aman, îmi era teamă că n-o să reușesc, începusem să am pofte și înclinam spre alimente „interzise“, deși nu le mai mâncasem demult, nici nu le mai știam gustul. Când am văzut că îmi pun singură piedici, am început să spun tuturor obiectivul meu și mulți m-au încurajat că voi reuși. Din acea zi, am pornit cu toată determinarea și nu am pierdut nici o zi, fără să lucrez la obiectivul meu, să aflu cum slăbești fără efort 15 kg și să reușesc.

Dacă eu am putut și tu poți, deci cum slăbești fără efort?

Vroiam să fiu un exemplu, vroiam să-i inspir și să-i încurajez și pe alții să reușească realizarea unui obiectiv similar. Îmi alesesem o meserie pe care o iubeam și era momentul oportun să-i arăt minții mele care mă mai „pacaleste” din când în când, că eu sunt la putere și că pot tot ce îmi propun. Am disecat situația și mi-am spus în sinea mea „ Tunde eu te iubesc și te accept exact așa cum ești, nu trebuie să-mi faci nici o demonstrație, ești perfectă, minunată, unică. Dar dacă vrei să schimbi felul în care arăți fizic și să capeți mai multă sănătate, energie și vigoare, eu sunt cu ține și te sustin”. Și uite așa, eu și cu mine, am reușit să depășim hopul.

Pe 1 ianuarie 2015 am renunțat în totalitate la produse de origine animală, am devenit vegana și am renunțat la fumat. Fumatul pentru mine era o pasiune, dar am renunțat pentru sănătatea mea și a celor din jur. O luna de zile mi-a trebuit să conving creierul să accepte că fumatul nu este sănătos ( despre asta o să va scriu altă data) și că nu mai am nevoie de toxine în plus. Eram în căutarea unui secret și anume cum slăbești fără efort și fumatul îmi stătea în cale. Ca să scap de nicotină din corp m-am apucat de alergat și din alergările lejere de 30 min de 3-4km am ajuns acum să alerg la competiții de 10km între 50-60min.

Deci, nu există un secret sau dacă există secret pentru cum slăbești fără efort, acela este perseverență și voința. Trebuie să fie scopul tău, nu al altuia și să lucrezi la el zi de zi. Nu trebuie să demonstrezi nimic nimănui. Nu-i o competiție, e o dorință de-a ta, pe care o dorești înfăptuită. Ea are în spate propriile tale argumente, nu ale altuia. Tot ce ai nevoie este să vrei, să ai voința și un pic de susținere, dar în proporție de 99% toate schimbările pe care le faci depind de ține.
Că și tehnician nutriționist și intructor fitness îți recomand să ai grijă de corpul tău pentru că este singurul „loc” unde va trebui să trăiești întreagă viață și dacă tu nu o faci și nu investești în corpul vostru nimeni nu o va face. Poate ai nevoie de un specialist, măcar la început, care să-ți îndrume pașii. E important să faci lucrurile cu un cunoscător, nu după ureche, că să apăra și rezultatele. La fel este și în sport și în medicină. Iar dacă eu am putut, oricine poate, asa ca afla pe pielea ta cum slăbești fără efort, o să vezi că reușești, efortul e un mit"

Tunde Marton-nutriționist și instructor fitness.