Vocatia de antreprenor la usa farmaciei

Vocatia de antreprenor este un lucru, pe care nu il descoperi cu mare usurinta. De altfel, vocatia si talentele au devenit, in ultima vreme, ceva foarte dificil de identificat si uneori imposibil de urmat. Uite-te cati adolescenti se inscriu la facultati, cu care nu au nicio legatura sau cati tineri fac munci demotivati total.

Am intalnit oameni care cred ca, daca si-ar urma vocatia, ar muri de foame. Am intalnit si oameni care, urmandu-si meseria, fara sa si-o asume, sufera si se frustreaza zilnic. Uite-te la cadrele didactice si, pe alocuri, la cadrele medicale De fapt, asumarea vocatiei, chiar daca nu produce la sfarsitul lunii venituri de multe zerouri, te poate face fericit, multumit, recunoscut, solicitat, iubit.

Daniela Mincu este unul dintre oamenii care si-au cautat talentele si calitatile, cu seriozitate si perseverenta. In plus, si-a descoperit chiar si vocatia de antreprenor si de aproximativ 1 an, a pornit o afacere in domeniul cosmetic. Are ambitia unui viitor diferit, in care substantele toxice si ingredientele sintetice sa dispara din produsele de ingrijire a pielii. De aceea, impreuna cu experti din domeniul ei, studiaza, creeaza si imbunatatesc produsele Cremeria.

1.  Cum ti-ai descoperit vocatia de antreprenor? Cine te-a inspirat?

Daniela: In acest moment, consider ca nu am 100% statut de antreprenor, ci de farmacist . Intrucat inca imi pastrez jobul de farmacist, ma cred si angajat. Dar, am crescut intr-o familie de antreprenori si probabil ca evolutia mea spre antreprenoriat are la baza acest lucru.

  1. Care crezi ca este cheia succesului, talentul intr-un domeniu sau efortul?

Daniela: Cheia succesului depinde de om, dar la baza acesteia stau talentul si efortul deopotriva. Talentul este ceva cu care te nasti, iar efortul este perseverenta cu care iti amplifici talentul.

  1. Crezi ca un om perseverent poate egala sau depasi un om talentat intr-un domeniu, dar nu prea perseverent?

Daniela: Da, cred ca un om perseverent poate egala sau depasi un om talentat intr-un domeniu.Talentul se poate pierde daca nu este fructificat. De asemena un om mai putin talentat, dar care este pasionat de ceva si depunde eforturi sa invete cat mai multe si cat mai bine despre acel ceva, poate ajunge un specialist pornind de la pasiunea lui.

  1. Ce crezi ca le lipseste tinerilor pentru a-si vedea mai limpede talentele, vocatia?

Daniela: Incredera, perseverenta si efortul de a se autodepasi. Vocatia de antreprenor este ceva mai difici de descoperit si asumat decat cea de angajat, presupune mai mult efort, angajament, disciplina.

  1. Cum ai putea ajuta tinerii sa inteleaga mai usor diferenta dintre angajati si antreprenori?

Daniela: Ca angajat ai un program fix, un colectiv pe care trebuie sa il respecti si un sef de care trebuie sa asculti.

Ca antreprenor trebuie sa ai disciplina pentru ca esti atat angajatul tau, cat si seful altora. Antreprenor alegi sa fii atunci cand iti place si crezi foarte mult in ideea ta de business. Nu este o alegre usoara si presupune sacrificii.

  1. Ce crezi ca este mai important si conteaza mai mult in educatia unui copil?

Daniela: Dragostea, comunicarea si cei 7 ani de acasa.

  1. Tu cum ti-ai descoperit vocatia?

Daniela: Prin perseverenta si curiozitate. Am mers la cursuri in diferite domenii si am ascultat ce fac altii. Am fost atenta la ce imi place si am invatat sa aleg ce mi se potriveste.

  1. Care sunt situatiile care crezi ca te ajuta cel mai mult sa evoluezi: succesul sau esecul?

Daniela: Ambele. Succesul iti da aripi, iar esecul te ambitioneaza.

  1. Care este secretul tau cu ajutorul caruia esti convinsa ca vei reusi in afaceri?

Daniela: Sa fiu prezenta si sa am incredere in mine.

  1. Cat de diferit arata viata de zi cu zi a unui antreprenor fata de un angajat?

Daniela: Depinde de jobul pe care il ai. Diferenta este, de cele mai multe ori, ca antreprenoriatul iti ofera libertate de miscare.