42kRosu de la canapea la stadion

Am aflat de 42kRosu de pe Facebook. Am prins o reclamă într-o zi, în care Andrei Roșu propunerea un program de mentorat pentru alergători. După ce am parcurs materialul propus de el, mi-am dat seama că 42kRosu era ceea ce aveam nevoie în acel moment: tip-uri de alergare, nutriție, relaxare, etc.

42kRosu
42kRosu

Mi s-a părut îndrăzneață soluția lui și anume în 4 luni poți alerga un maraton, dacă urmezi programul 42kRosu. Măi, să fie…așa tam-nesam pot eu alerga 42de kilometri. Ce zice baiatul ăsta? Mi-am spus că și un semimaraton dacă îmi iese mă declar fan-ul lui forever. Și tu ai faze de-astea de neîncredere neîntemeiată? Nu știu de unde îmi vin, dar le am. Nu am alergat niciodată nici semi, nici maraton, ascult un om care are experiență și spune pas cu pas ce am de făcut și primul gând magistral care îmi vine în cap este dacă omul face marketing și atât?

Dacă o să urmărești filmul o să vezi că Andrei vorbește despre 42kRosu de la canapea la maraton pentru cei ca mine, care am rupt patul în trecut destul de mult, încercând să par deșteaptă. Eu aveam de studiat și de citat toate prostiuțele altora înmagazinate în infinitul depozit, pe care o port pe gât. Și vorbește atât de relaxat, că ai impresia că acum dacă te apuci deja maratonul îți vine la degetul mic. Este o chestie pe care o admir în mod deosebit la campioni, anume încrederea pe care o au în ei. Par că fac lucruri cu atâta ușurință, posibil că unele le ies ușor la un moment dat, deși noi nu știm exact câtă muncă este în spatele acestei ușurințe.

M-am simțit inspirată de 42kRosu. Nu știam bine să respir, cred că nici acum nu știu, am impresia că uit să respir. Legat de respirație, aspect foarte important chiar și în viața de zi cu zi, Andrei are niște exerciții foarte funny. Apoi încălzirea, care pentru mine era ceva ulor plictisitor și nu prea important. Când au început să mă doară genunghii astă iarnă pe stadion, am reascultat video-ul din 42kRosu în care vorbește despre cum te încălzești. La fel și cu revenirea. Ce atâta revenire? Aproape de orele 22 când terminam de alergat 8-9km, astă vară, și după minimum 8 ore de stat la birou, abia așteptam să văd patul și pe mine cum plonjez cu țintă în el. Cooling down era ceva rarissim.

Un program ca 42kRosu îți schimbă viața, așa am simțit eu după primele video-uri. Mi-am spus că nu mai am nicio scuză, am instrumentele și mă pot apuca de alergat. Am realizat că toate dilemele mele, toate presupunerile și teoriile nu fac 2 bani dacă nu pun mintea pe skip și mă apuc chinezește să fac ce zice omul ăsta în program. Ce aș avea de pierdut?

Mai zic o dată, m-am simțit inspirată de 42kRosu!

 

Lasă un comentariu