Ce „am” nu este egal cine „sunt”

Probabil ca si tu, ca si mine, ai fost coplesit de comparatii inca de cand erai mic. Nu-mi placea deloc expresia ” uite X cat de bine invata” sau ” X a luat 10 la matematica, tu abia ai reusit un 7″. Recunosc ca luam 7 in cele mai bune cazuri, dar tot nu mi se parea corect sa fiu comparata cu altcineva. Mai mult, mi se parea ca nu sunt destul de apreciata pentru meritele avute la alte discipline, unde ma simteam ca pestele in apa. Eram buna la literatura si limba romana, pe care aproape nimeni din anturajul meu nu punea mare pret. Pai suntem romani, nu? Care este marea faza ca stii limba romana?

Mai tarziu, am vazut cum se perpetueaza aceasta gandire competitiva si am constatat ca nu valorezi, daca nu ai, adica daca nu detii. Ce-i de facut?

Primul pas a fost sa ma impac cu mine, asa cum sunt. Mi-a fost simplu, mai ales cand m-am uitat in jurul meu si am observat ca oamenii „avuti” din anturajul meu erau nefericiti sau profund nefericiti. Nu mi se parea in regula niciuna dintre variante. Sarac si fericit, bogat si nefericit, mi se pareau extreme. De aceea, am inceput sa studiez problema, in dorinta de a gasi macar un om „avut” si fericit. Primul, pe care l-am suspectat ca este bogat si fericit, a fost Richard Branson, pentru care am o admiratie aparte, chiar daca inca nu-l cunosc personal. Sincer, nu am gasit foarte multi, dar am gasit cativa. Tu poate stii mai multi si imi trimiti niste sugestii, pentru ca mie imi plac mult bogatii fericiti, ma inspira: Tony Robbins, familia Beckham, Roger Federer, Maryl Streep, etc.

Nu vreau sa transmit ideea ca oamenii bogati sunt nefericiti, pentru ca aceasta este o conceptie gaunos limitativa. Sunt convinsa ca bogatia si fericirea pot merge mana in mana. Ceea ce vreau de fapt este sa te determin sa imi validezi ideea si sa cauti fericirea si bogatia in aceasta viata, daca este ceea ce iti doresti si te inspira.

Legat de ideea de la care am pornit, nu te lasa complexat si inceteaza sa mai crezi ca esti ceea ce ai. Tu esti o fiinta unica si perfecta, care ai venit de aceasta data, ca sa experimentezi niste situatii si sa inveti niste lectii obligatorii in evolutia ta. Deci, atributele nu au nici o relevanta. Fii exact asa cum iti doresti sa fii si simte-te exact asa cum iti doresti sa te simti.